pátek 11. září 2020

Hovězí roštěná se slaninovými fazolkami a opečenými brambory



Krásný den, přátelé :)

Ještě než si dám dokupy další fotky z letošních výletů, mám tady pro vás jeden receptík. Nebude to nic neznámého, ale je to velká mňamka. Já totiž miluju fazolky se slaninou.
 
Ingredience: 

1000g hovězího roštěnce
koření Steak 7 pepřů
hrubozrná sůl
olivový olej

fazolové lusky čertvé 300g
anglická slanina 250g
česnek 3 stroužky
1/2 cibule
sůl
mletý pepř
olivový olej

brambory pro 4 porce
olivový olej
směs koření Americké brambory nebo jen pepř a sůl

dresink:
jogurt bílý 100g
česnek 2 stroužky prolisované
sůl
pepř

Roštěnec po vytažení z lednice necháme asi dvě hodiny při pokojové teplotě odležet a potom si nakrájíme čtyři stejné plátky.
Osolíme, okořeníme a na rozpálené pánvi zprudka opečeme na každé straně tak po minutě.
Poté vložíme do pekáčku do předehřáté trouby na 170 stupňů a necháme péct cca 7 minut.
Dalších 7 minut necháme přiklopené dojít na talíři.

Mezitím si připravujeme fazolky. Vhodíme je do vroucí osolené vody, necháme přejít varem tak dvě minuty, scedíme, ponoříme do ledové vody a necháme okapat.
Na pánvi si dozlatova orestujeme cibulku a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme fazolky, nasekaný česnek a dál restujeme, dokud nejsou fazolky měkké dle našich představ. Případně dosolíme a opepříme.
 
Brambory řádně vydrbeme kartáčkem, nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech na pečící papír, buď jenom osolíme, či přidáme například koření na americké brambory, zastříkneme olivovým olejem a pečeme doměkka.

Dle chuti podáváme s dresinkem.
 
Přeji vám dobrou chuť ♥
 
 

8 komentářů:

  1. Šárko, i u nás tyhle jednoduché dobroty hrají prim. Hned bych si dala 🙂
    Měj prima dny. Petra

    OdpovědětSmazat
  2. Klasika, která nezklame. Sbíhají se mi sliny

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Po pravdě bych si taky teď v práci dala :)) Měj se krásně, Stáňo :)

      Smazat
  3. Moc děkuju za tip na chutný oběd!Moc hezky nafoceno.Prima zbytek dne.

    OdpovědětSmazat