čtvrtek 16. března 2017

Losos s grilovanou zeleninou


Krásný den vám všem :)

Dlouho jsem nepublikovala žádný recept, takže to dnes napravím. Lososa jsem připravovala už ani nevím kdy naposledy. Celkově strašně málo jíme ryby, přestože je milujeme. Měli bychom s tím něco udělat, protože nedělní oběd jsme si opravdu náležitě vychutnali. Zkrátka žůžo labůžo :)

A co budete potřebovat?

Suroviny
filety z lososa
sůl
pepř
pórek
česnek
olej
kousek másla

na grilovanou zeleninu:
cuketu, papriky, lilek... co kdo má rád
koření na grilovanou zeleninu
kapku oleje




Už když jsem rozdělala platíčka s filety, bylo mi jasné, že je maso naprosto čerstvoučké. Úžasně vonělo. Jsem asi praštěná, ale úplně jsem cítila mořský vánek :)) Filety jsem pouze osolila a opepřila. Na pánvi jsem je zprudka opekla ze všech stran a potom je ještě jednou otočila a bylo téměř hotovo. Přidala jsem k rybě na malé kousky nakrájený česnek – 1-2 stroužky pouze, a pórek na půlkolečka. Nakonec jsem vložila kousek másla a nechala rozehřát. K pórku můžete klidně přidat zelenou petrželku, lahůdkovou cibulku, pažitku, zkrátka vše zelené, co máte rádi.
Žádné jiné  koření nedávám, chci aby si ryba uchovala svoji chuť. Možná namítnete, že česnek je dost výrazný, ale v tak malém množství určitě chuť ryby nepřebije, v podstatě ho nijak zvlášť ani nezaznamenáte.

Dobrou chuť :)
Zeleninu na přílohu jsem si pokrájela na větší kousky, okořenila a zakápla olejem. Nemůžu si pomoct, ale nemám moc ráda olivový olej pro tepelnou úpravu, používám tedy nejčastěji řepkový. Cuketu jsem lehce prohnala po pánvi, aby mírně změkla, ale nebyla blemcavá. Jinak pochopitelně grilujte dle libosti jakékoliv druhy zeleniny. Dcera takto upravenou zeleninu moc nemusí, takže jsme měli k rybě ještě vařené brambory a ledový salát.

Nad rybičkou jsme si málem doslova mlaskali. Určitě si ji brzy opět uvaříme. Proč odpírat našim chuťovým buňkám takový požitek?

Vaše Šárka ♥

10 komentářů:

  1. No páni Šárko tak tomu říkám dobrůtka.Hned bych si dala..(a pak že se nemá jíst na noc- jdu se juknout do ledničky 😊).
    Moc děkuji za recept, ráda vyzkouším.. Krásný večer.Z❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, taky mě po večerech chytá mlsná, hlavně když přijedu z práce :)) Měj se krásně :)

      Vymazat
  2. Lososa miluju. A grilovanou zeleninu taky. Jen si ji nemuzu nikde davat pac nevim cibuli a porek a oni to tam vsude rvou :D takze leda doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já rvu taky pórek všude, mám ho moc ráda. Naštěstí ho jíme všichni :)

      Vymazat
  3. Sarko to vypada uzasne. Super tip na vykendovy obed.

    OdpovědětVymazat
  4. Zkusím a moc děkuji za inspiraci.Krásné jarní dny přeji.-)

    OdpovědětVymazat
  5. VYPADÁ TO LUXUSNĚ...KRÁSNÝ VÍKEND PŘEJU..ILČA

    OdpovědětVymazat